Аматьорски турнир „Грабни купата“ събира футболисти от 10 страни у нас

Аматьорският футболен турнир „Грабни купата“ стартира миналия уикенд в Стара Загора с участието на 16 отбора от града и региона. Турнирът няма нищо общо с „Каменица Фен Купа“ и се осъществява по проект по програма Еразъм+ на Европейския съюз с партньорството на Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и други от общо 10 европейски държави.

В първия етап отборът на Е-Динамикс грабна купата в Стара Загора, с победа във финала над състава на Спортинг с 2:1 при дузпите след нулево равенство в редовното време. Тези два тима си отвоюваха правото да бъдат сред участниците в големия финал, който предстои от 13 до 17 септември в Курортен комплекс Албена.

Вторият турнир от веригата „Грабни купата“ е този уикенд в Пазарджик. След това надпреварата ще премине с регионални надпревари последователно през Сандански (15-16 май), Горна Оряховица (22-23 май), Монтана (29-30 май), София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни). Големият финал през септември в к.к. Албена е с участието на най-добрите отбори от още 10 европейски държави, сред които Италия, Португалия, Чехия, Испания, Словения, Холандия, Унгария, Словакия и Румъния.

Надпреварите се организират при стриктно спазване на здравните мерки.