АМАТьОРСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР 2021, ФУТБОЛНО СПОРТНО СЪБИТИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ ПЕРИОД НА ПРОВЕЖДАНЕ - 13.09-18.09.2021

Организатор: АСОЦИАЦИЯ СПОРТ В СВОБОДНО ВРЕМЕ (АССВ)

Място на провеждане: АЛБЕНА – ЕВРОПЕЙСКИ КУРОРТ НА СПОРТА

 

ПОДГОТОВКА НА Аматьорски футболен турнир 2021

А. Координация и комуникация с национални и международни организации и участници в събитието – семинар в България с участието на всички партньори, на който:

  • проектът ще бъде представен.
  • ще бъде обсъдено провеждането на предстоящото събитие, ще бъде постигнато съгласие по регламента.
  • съпътстващата програма на събитието ще бъде договорена подробно.

Б. Ще бъдат организирани допълнителни онлайн срещи, ако е необходимо преди събитието. Местните координатори от страните участници активно ще работят със състезателите.

Очакван период за семинара: Началото на юни 2021 г.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА Аматьорски футболен турнир 2021

Основна цел – повишаване на знанията и осведомеността относно положителната роля на спорта и двигателната активност за личното благосъстояние и здраве чрез представяне на уникалната роля и възможности, които футболът може да предложи.
Спортът не винаги е свързан с първенства, тълпи от фенове, скъпа спортна инфраструктура, оборудване и обучение. Проектът Аматьорски футболен турнир 2021 ще покаже, че ДВИЖЕНИЕТО / СПОРТЪТ могат да бъдат забавни, атрактивни, евтини и да се практикуват както в богатите градски, така и в бедните периферни райони.

1. Ще създадем СПОРТНО СЕЛИЩЕ ЗА ФЕНОВЕ И ИГРАЧИ – то ще даде възможност на участниците да живеят и да почувстват духа на честната игра, приятелството, солидарността и междукултурния диалог. Играчите и феновете, идващи от всички страни от ЕС, всички участници ще бъдат настанени, ще се хранят, играят и ще прекарват времето си заедно там. Участниците ще се възползват от местата за социални дейности, няма да използват допълнителни транспортни средства и ще останат „зелени“. Ще споделят спортни знания и ще участват в странични събития.
Ще бъде осигурен лесен достъп до основните спортни игрища. Така играчите не само ще комуникират постоянно помежду си, но и ще контактуват с други посетители и туристи. Щабът в СПОРТНО СЕЛИЩЕ ЗА ФЕНОВЕ И ИГРАЧИ ще бъде създаден, за да предоставя информация и да организира редовни срещи за актуализиране на дейностите (спортни състезания, логистика, странични събития).
Големите спортни срещи ще се проведат на спортните игрища в курорта Албена. На други открити площи ще се организират странични спортни и други събития.

Ще има една ЩАБ КВАРТИРА на Аматьорски футболен турнир 2021 и три информационни точки.
За съпътстващи събития различните зелени паркове и зали за семинари в Албена ще бъдат използвани от играчи и фенове.
Ще бъдат организирани наградни пунктове.
Планът за дните на събитието ще насочи присъстващите към ключови места около мястото на събитието- тоалетни, зони за първа помощ, обекти за храна и напитки и административни зони.

 

2. ЦЕРЕМОНИЯ НА ОТКРИВАНЕ ще бъде организирана за многобройната публика.
Празненствата в този ден ще бъдат последвани от организационни и технически дейности – жребий и разписание на състезанията.

3. НЕОБХОДИМО ОБОРУДВАНЕ – Доставката в срок и качество ще се следи от екипа за управление на проекта.

4. ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СПОРТНИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ
Футболисти от 11 държави, ръководени от своите треньори, ще се изправят един срещу друг. Техните ФЕН КЛУБОВЕ ще ги подкрепят.

По време на цялото спортно събитие АССВ ще осигури спортни развлечения под формата на блиц игри – те ще привлекат посетители, като същевременно демонстрират колко лесно могат да се упражняват физически дейности по улиците, на плажа и други открити зони за достъп. Някои от зрелищата ще се проведат на малки площади, плажове и зелени площи на курортите с основното намерение да забавляват феновете и публиката – кой може да вкара гол от средата на терена, кой жонглира най-добре с крак, кой се справя най-добре с „главите“ и други. Допълнителни награди ще привлекат публиката.
Целият курорт ще бъде международна футболна площадка на Европейския Съюз – навсякъде ще се използват всякакви съоръжения на открито.

5. ЦЕРЕМОНИЯ НА ЗАКРИВАНЕТО
За закриване на събитието ще бъде организирано огромно представление със спортно шоу. Ще участват международни спортни модели, концерт с известни певци и танцьори ще закрие европейското спортно събитие с нестопанска цел.