Официална позиция и решения на ръководството на Аматьорски футболен турнир „Грабни купата“ – Албена 2021

Уважаеми приятели,

Футболният турнир „Грабни купата“ се организира за да носи положителни емоции на участниците – аматьори и любители на футбола. Въпреки огромните усилия, положени по организацията на турнира в К.К. Албена, по време на финалната среща между отборите на Amigo FC и Малки страсти се стигна до грозни сцени, които помрачиха обстановката и не кореспондират по никакъв начин с духа и целите на турнира. Инцидентите се случиха в присъствието на множество любители на футбола, в това число жени и малки деца.

Асоциация „Спорт в свободното време“, като главен организатор, се разграничава от всякакви форми на агресия и насилие по време на състезанията и никога такива деяния няма да бъдат толерирани. Ръководство на турнира, след като се запозна още веднъж с видеозаписите, заема категорична позиция, че съдийските отсъждания в конкретната среща са абсолютно коректни и не са ощетили никой от отборите. Подобни реакции са напълно необясними и по никакъв начин не може да бъдат оправдани.

На основание текстовете от Наредбата за провеждане на турнира Спортно-техническото ръководство взе следните решения:

  1. За проявена агресия, заплахи и саморазправа към длъжностно лице /съдия/ дисквалифицира състезателите Цветелин Анжелов и Евгени Михов и ги лишава от право на участие във финалния международен етап на турнира в периода 13-17 септември 2021 година в К.К. Албена.
  2. Гореспоменатите състезатели няма да бъдат допускани до участие в други бъдещи футболни прояви , организирани от Асоциация „Спорт в свободното време“ и „Турист Спорт Холидейс“

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Асоциация „Спорт в свободното време“ и „Турист Спорт Холидейс“ благодарят на всички останали участници в турнира за големия интерес и спортсменския дух в останалите двубои.